EVA ZANDER COACHING &VÄGLEDNING

 

Årstidsceremonier

Vi firar årstidshjulet, Moder Jord och de energiskiftningar  som inträffar vid dessa åtta tillfällen under året.  Det är en gammal tradition som återupptagits på flera ställen världen över. Traditionen stärker din koppling till naturen och kopplar dig samman med cirkeln och spiralens symboliska kraft. Vi samlas i cirkeln och genom meditation, ritualer och ceremonier knutna till årstidens energi  skapar vi magi och stärker oss själva. Andevärlden bidrar med sina budskap och sitt stöd. 

Kyndelsmäss 

Imbolc , även känd som Kyndelsmässan , sker i början av februari. Högtiden markerar att det är mitt i vintern och håller löftet om våren. Gudinnan manifesteras som Brigid . Färgena är vit. Temat är andlig rening och nystart.

Vårdagjämning

Vårdagjämning , även känd som Ostara , sker i mitten av mars. Det är början av våren och den tidpunkt då dagar och nätter är lika långa. Gudinnan manifestar sig som Ostara med sin korg med ägg . Hon åtföljs av en hare eller kanin , en manifestation av Gud. Grönt och gult har varit de heliga färgerna för denna högtid sedan urminnes tider , eftersom det innebär en grönare jord med vegetation. Temat är ny tillväxt.

Valborg

Även känd som Beltane,  Valborgsmässoafton och 1:a maj. Gudinnan och Guden har mötts och är förälskade. Egentligen är det här majstången hör hemma. Majstången som representerar enighet. Symboliskt  med stången som är Gud och banden som omfamnar den är Gudinnan . Färgerna är alla regnbågens färger . Valborg även kallad Beltane är en högtid med blommor, fertilitet, sensualitet och glädje. Vi firar vårens höjdpunkt och det blomstrande i livet.

Sommarsolståndet

Sommarsolståndet/midsommar, Litha , inträffar 21 juni . Det är en hyllning till den längsta dagen på året och början av sommaren. Det har varit en stor fest sedan urminnes tider. Gudinnan manifesteras som Moder Jord och Gud som Solen . Färgerna går i gult, grönt, vitt och blått . Det är en fest full av glädje och gemenskap. Temat är solens energi, kraft och livslust.

Lammas- första skörden

Lammas , eller Lughnassad sker i slutet av juli och början av augusti . Det markerar att vi går in i sista delen av sommaren och är första skörden. Den första av tre skördehögtider och vanligtvis förknippas den med den mognande säden. Det förebådar också ankomsten hösten. Färgerna är gul, orange, grön, och ljusbrun . Temat är välstånd och gynnsamma projekt i framtiden.

Höstdagjämning

Höstdagjämningen, Mabon,  sker i mitten av september. Det är den största skördefesten och markerar början på hösten.Färgerna är orange, mörkröd , gul och brun . Vårt tema är tacksägelse för det vi har, reflektion och för att se framåt .

Halloween

Samhain , Halloween och Allhelogna, sker i slutet av oktober och början av november. En tid för att släppa det gamla och blicka framåt mot det nya . Det markerar slutet på skördesäsongen . Moder Jord går i vila och genomgår sin återkommande transformation för att åerkomma i sin prakt till våren igen. Vi hedrar även de som gått över till andra sidan. Alla själar som transformerats till annan form. Heliga färger är svart och orange. Temat är avslut och omvandling . 

Vintersolståndet

Vintersolståndet även känd som Yule och inträffar 21 december . Vi firar födelsen av det nya solåret och början av vintern. Nu är det som mörkast men nu vänder det också och framåt blir ljusare och ljusare. Färgerna går i rött, grönt och vitt . Detta är en fest av inre förnyelse och gemenskap.